Aktuellt och arkiv

Aktuellt och arkiv
12/4 2018

Saltkråkan AB blir Astrid Lindgren Aktiebolag

1998 startade Astrid Lindgren det bolag som fick förvalta alla hennes litterära rättigheter. Det bolaget döptes till Saltkråkan efter boken ”Vi på Saltkråkan”. Nu, 20 år senare, byter företaget namn.

–I takt med att vår verksamhet blir mer och mer internationell så har det gamla bolagsnamnet blivit allt svårare att använda, säger Olle Nyman, VD på Astrid Lindgren Aktiebolag och barnbarn till Astrid Lindgren. Det nya namnet speglar på ett tydligare sätt vad bolaget gör och vilka rättigheter vi jobbar med, oavsett om det gäller teaterrättigheter för Karlsson på Taket i Ryssland eller bokrättigheter för Pippi Långstrumps i USA.

På engelska är det nya bolagsnamnet ”The Astrid Lindgren Company”.

– Med The Astrid Lindgren Company signalerar vi att vi är ett proaktivt rättighetsbolag med ett tydligt mål att bygga och utveckla författarskapet och våra olika affärsområden på en global marknad, säger Thomas Gustafsson, ansvarig för affärsutveckling & strategi.

I samband med det nya bolagsnamnet har även en ny logotyp tagits fram i samarbete med itch och Daytona vilka ingår i Acandos nystartade Business Design Studio. Nästa steg i processen är en stor omgörning av bolagets olika hemsidor. Den nya webben kommer att vara färdig under hösten 2018.

För mer information, kontakta:
Cilla Nergårdh, kommunikationschef, cilla.nergardh@astridlindgren.se, 0709-384652