Vad är du nyfiken på?

book_icon

Böcker

Grunden till Astrid Lindgrens världsomspännande framgång är hennes böcker. De är därmed också stommen i vår verksamhet. Idag går det att läsa Astrid Lindgrens böcker på över hundra språk. Här berättar vi mer om hur vi arbetar med rättigheterna till Astrid Lindgrens böcker.

Läs mer
theater_icon

Teater

Astrid Lindgren har skrivit teaterversioner av många av sina böcker. Hennes engagemang i pjäserna var starkt och hon hade tydliga uppfattningar om hur hon ville att de skulle spelas för att bli så bra som möjligt. Att följa upp den kvalitetsambitionen i hela världen är ett av våra viktigaste jobb på Astrid Lindgren Aktiebolag.

Läs mer
film_icon

Film

Det har gjorts nästan lika många filmer som det har skrivits böcker av Astrid Lindgren och en del har dessutom spelats in i flera versioner. Än idag är det mycket arbete med att hantera de klassiska filmerna och alla kringprodukter. Vi får också ofta förfrågningar om nya filmer. Här kan du läsa mer om ämnet.

Läs mer
music_icon

Musik

I samband med teateruppsättningar och filmatiseringar av Astrid Lindgrens böcker skrev hon en rad fantastiska sångtexter som tonsatta blivit tidlösa klassiker. Vi får ofta frågor om vad som gäller när sånger ska framföras i offentliga sammanhang eller när någon vill spela in en av Astrid Lindgrens sånger.

Läs mer
images_icon

Bilder

Det finns många bilder som är starkt förknippade med Astrid Lindgrens verk, alltifrån fotografier från filmerna till olika bokillustrationer. Att arkivera, hantera och i många fall låta restaurera dem är något som vi på Astrid Lindgren Aktiebolag ägnar mycket tid åt. Här kan du läsa mer om bilder och hur de får användas.

Läs mer
licens_icon

Licensprodukter

Tillsammans med kvalitativa, väl etablerade företag, verksamma i en mängd olika branscher har vi skapat många fina produkter med utgångspunkt i Astrid Lindgrens verk. Det finns ett stort intresse, både från oss och från marknaden, för att utveckla fler produkter och vi får många förslag presenterade för oss. Här kan du läsa mer om hur vi ser på licensprodukter.

Läs mer