Aktuellt och arkiv

Aktuellt och arkiv
26/8 2013

Vi måste tänka på barnen!

Tillsammans med SOS Barnbyar, Astrid Lindgrens Värld och några andra licenstagare till oss skulle vi bygga den tredje barnbyn, ”Bullerbyn”, i Centralafrikanska republiken. Det skulle bli den andra barnbyn till Astrid Lindgren minne. Den skulle ge trygghet och utbildning till barn som annars lever utan hopp. Byn skulle också vara till stort stöd för människorna i byn utanför, genom det så kallade familjestärkande programmet som hjälper familjer att få sjukvård, skolgång, mikrolån och en massa annat.

Tyvärr har situationen i landet, med våldsamma konflikter mellan olika milisgrupper, omöjliggjort starten för byggandet. Staten har kollapsat helt. Skolorna i landet har stängt, mänskliga rättigheter kränks i stor omfattning.

Som tur är finns två andra barnbyar i landet som har varit till fantastisk hjälp. I Bangui har som mest 4500 flyktingar tagits om hand. Nu har skolorna öppnat i båda barnbyarna och lärarna arbetar dubbla pass för att både barnby-barnen och flyktingbarnen ska få undervisning. I samarbete med andra hjälporganisationer arbetar SOS med att ge läkarvård och att sammanföra barn med sina föräldrar. De barn vars föräldrar inte kan spåras kommer få stanna i en barnby.
LÄS MER

Centralafrikanska republiken är ett av världens värst drabbade länder. Bli gärna sponsor.

Här kan du vara med och stötta SOS Barnbyar
SOS Barnbyars katastrofhjälp
SOS Barnbyar i Centralafrikanska republiken

Barn i Bouar. © Saltkråkan AB